ingrediënten
2 preien
200 gram sperziebonen, diepvries
300 gram tuinbonen, diepvries
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
1 groentebouillonblokje
zout
peper
bereiding
Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze fijn. Maak de preien schoon en snijd ze in dunne plakjes. Gebruik ook het licht groene deel.
Verwarm in een pan de olie en fruit de ui en de knoflook 5 minuten op laag vuur.
Voeg de prei, de sperziebonen, de tuinbonen toe. Schenk er zo veel water aan toe dat de groenten onder water staan. Breng aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de soep 20 minuten zachtjes doorkoken.
Pureer de groenten met een deel van de bouillon tot een gladde soep met een dikte die je lekker vindt.
Tip voor de familie
Voeg aan ieder schaaltje een beetje Parmezaanse kaas toe.